Булфото120 лева бонус за всички пенсионери изненадващо приеха депутатите преди малко.Предложение

...
Булфото120 лева бонус за всички пенсионери изненадващо приеха депутатите преди малко.Предложение
Коментари Харесай

120 лева бонус към пенсиите

Булфото

120 лв. бонус за всички пенсионери изненадващо одобриха депутатите доскоро.

Предложение на ДПС изненадващо мина на второ четене в Народното събрание

Бонус от 120 лв. за всички за последните три месеца на годината. Първо депутатите го отхвърлиха, само че после Хасан Адемов поиска прегласуване и предлагането им в приходната част мина с гласове на ГЕРБ и БСП. Любомир Каримански от " ИТН " изиска 10-минутна отмора, с цел да обмислят по какъв начин да прегласуват предлагането си, съобщи

" Служебният кабинет предлага повдигане тежестта на стажа до Балансиран метод, само че единствения проблем е основаване на несъответствия, тъй като минималната пенсия се усилва с 13,3%, а оптималната с 4% ", каза Хасан Адемов от ДПС. И изясни, че партията ще поддържа всички рационални оферти. Най-доброто решение пък било до края на година да се резервира поддръжката за всички, тъй като те еднообразно са потърпевши от рецесията. Припомни, че бюджетът за 2022 година би трябвало да бъде импортиран през октомври, а с предлагането на служебния кабинет към този момент ще бъде задлъжнял. И изясни, че не е правилно, че няма да има пенсионер под линията на беднотия. 

" Надявам се Народното събрание да одобри най-хубавото предложение ", сподели още Адемов.

Бонусът от 50 лева пък да остане до края на годината за социалните пенсии за неработоспособност, което ще коства 4 млн. лева до края на годината. Това предложение направи от трибуната шефката на ПГ на ИБГНИ Мая Манолова, пише 24 часа. Тя изясни, че е най-добре бонусът да остане до края на годината за всички, само че това не срещнало поддръжка в бюджетната комисия и това е повода той да важи най-малко за хората с увреждания. Още 9 млн. лева пък ще са нужни, с цел да се вдигне и социалната пенсия.

От ГЕРБ пък предложиха 100 лева за всички и отпадането на тавана. Стратегическите решения за пенсиите би трябвало да се взимат от постоянен кабинет, изясни от трибуната някогашната обществена министърка Деница Сачева. Без 3 година прогноза и без бюджет за 2022 година не трябва да се взимат дълготрайни решения, добави я съпартиецът ѝ и някогашен финансов министър Кирил Ананиев.

" Актуализацията на бюджет 2021 година не е стратегическа смяна, а тя се постанова от вашата умелост да извършите прекрасен бюджет. Как ще дадете в този момент по 100 лева на пенсионерите, а от 1 януари ще си ги вземете? ", попита Мика Зайкова от " ИТН ".

" 12 години бяхте на власт и през тези години забравихте, че има пенсионери, като ги принудихте да мизерстват. Вие направихте по този начин, че над 1 млн. пенсионери да бъдат събрани в 300 лева ", сподели още тя. 

Социалистът Георги Гьоков пък добави, че всички пенсии е трябвало да се подвигат с идентичен %, а освен минималната и още веднъж изясни, че изравняването им е заслуга на ГЕРБ.

" Тези 100 лева са обикновен популизъм, това, което се предлага от държавното управление е по-справедливия вид ", сподели от трибуната Мартин Димитров от Демократична България.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР